Sagt om boken, «Roma – fontenenes by»

Fontenesafari collage

Her er noen uttalelser om boken:

  1. Romareiser.no:

Roma – fontenenes by: Årets julegavetips

Dette må være årets julegavetips til alle som ønsker å gi bort noe vakkert og varig. Hugo Flatens nettopp lanserte bok, Roma – fontenenes by, er en praktbok. Forfatteren tar deg med på en reise til både kjente og ukjente fontener i Roma – og de er det mange av.

 

  1. mittroma.blogspot.no

Jeg elsker bøker med «smale» temaer og gjerne på norsk. Jeg vil ha bøker om Roma, som tar for seg noe interessant, noe mer enn bare det mest opplagte. Roma – fontenenes by er en slik bok, særlig hvis du vil vite litt mer om Romas lange vanntradisjon og mange vannkilder. Hugo Flaten skriver om de romerske fontenenes historie, og dermed også byens historie……. Det jeg også liker er at boken er rikt illustrert og den tar for seg alle mulige varianter av vannkilder rundt om i hele Roma.

  1. Reisemagasinet Reiselyst
    Med noen historiske fakta, kuriøse som tørre, og evnen til å plassere fontenene i en kontekst er dette faktisk ganske givende lesning. Den duger som inspirasjon til å  oppdage nye sider ved Roma.
  1. Kulturhistorisk tidsskrift Paragone:
  • Hugo Flatens nye bok, Roma – fontenenes by, er et friskt tilskudd til den frodige og voksende faunaen av norske Roma-bøker.
  • Roma – fontenenes by er enestående i norsk sammenheng ved at den den tar utgangspunkt i én monumentstype. Dette viser seg å være et fruktbart utgangspunkt. Boken er strukturert på en forbilledlig måte.
  • Hugo Flaten er hverken arkeolog eller kunsthistoriker, han er medisiner. Men han er åpenbart en kunnskapsrik mann med evne til både undring og begeistring
  • Men at dette er et con amore-prosjekt er det overhodet ingen tvil om.
  • Forfatteren følger konsekvent sine digresjoner, som det er en fryd å være med på. Alle veier fører til Rom, sier ordtaket, og det er virkelig sant. Her ligger forutsetninger for vår kultur, vårt språk, vår kunsthistorie og politiske tradisjon. Dette greier Flaten å formidle på en forbilledlig måte – gjennom fontenene. Han skriver engasjert og fortaper seg aldri i stilhistorie eller langtekkelige verksbeskrivelser. Boken finnes ikke kjedelig, men utmerker seg ved sitt rike billedtilfang. Alle fontenene som omtales er avbildet. Dette er nyttig når man skal følge resonnementene til forfatteren, og det gjør boken behagelig å lese.
  • Men til slutt: Er Roma – fontenenes by et verdifullt bidrag til den norske Roma-litteraturen? Svaret er ja. Flatens bok er en engasjert amatørs triumf! Vi skal ikke glemme at det var en entusiastisk forretningsmann som fant Troja …
  1. Dagbladet: 
      «Romas kjenningsmeoldi er lyden av rennende vann,» hevder Hugo Flaten, forfatteren av den ferske og rikt illustrerte boka «Roma – Fontenenes by». Flatens utgangspunkt er at Roma er den byen i verden som har flest fontener. Han forteller om hver og en av dem, både den historiske bakgrunnen, mytene rundt dem og de tekniske detaljene. Som han uttrykker det: Vannet er byens sjel.

Legg igjen en kommentar